Vandaag opgestaan onder een stralend zonnetje. Ok , het is nog wat fris maar het weer is stukken beter dan de vorige dagen. Ideaal om onze eerste clubactiviteit te doen.

Om 8u30 kwam de bus met de overige leden toe in Bourg d’Oisans. Bij het uitstappen zagen ze er allemaal een beetje verwaaid uit. Maar ja , wat wil je na zo’n lange nachtelijke busreis.

Gelukkig komen ze wat bij krachten door een (h)eerlijk ontbijt. Wat daarna volgt is een beetje chaotisch. Iedereen moet zijn valies uitladen , fietsuitpakkend , naar de juiste kamer gaan , aankleden om te fietsen , enz …… En met zo’n bende van 50 personen verloopt niet alles vlekkeloos.

Rond 11u staat iedereen klaar om van start te gaan voor de eerste rit. Je kan zo aan sommigen zien dat de zenuwen enorm gespannen zijn. Het grote avontuur begint !!!

De eerste groep (diesels) maakt een tocht van 70km naar La Berarde ( op 1730m hoogte). Wie dacht dat het een eenvoudig ritje zou zijn is er lelijk naast. We moeten een klim van 26km overleven met stijgingspercentages van 13%. Amaai niet !! Maar iedereen blijft verstandig en in groep komen we samen aan op de top.

Hier kunnen we genieten van het lekkere lunchpakket die Gregory en Angelique (gastgezin) voor ons hebben klaargemaakt. Onder een brandend zonnetje is dit echt een zalig moment.

De ganse route verloopt langs een zeer mooie landschap. De ganse tijd volgen we een helderblauw riviertje met grote stroomversnellingen. De steile afgronden en kilometers hoge bergen omringen ons. Wat moet een mens nog meer hebben.

En wat is nu leuker dan een steile beklimming ? Awel , dat is de afdaling. Met hoge snelheid dalen we terug af en komen we allemaal veilig terug op ons startpunt.

De tweede groep (supers) overwonnen de col de la Croix de Fer. Dit is een 30km lange klim met stijgingspercentages van max 12%. Enkelen onder hen maakten er een heuse wedstrijd van om als eerste boven te komen.

Ook zij konden genieten van een stralende zon tijdens hun 85km lange tocht. Thierry , Franky M. en Jan waren vandaag de pechvogels. Op de top moesten zij de strijd staken en in de volgwagen stappen. Jan had teveel last van rugpijn, Thierry zijn body is stuk. Met body bedoel ik niet zijn lichaam maar wel de body van zijn achterwiel. Ondertussen is het defect bij aankomst hersteld door een lokale fietsenmaker. Wat betreft Franky : in de eerste kilometers heeft hij zijn buitenband aan flarden gereden. Waarschijnlijk nog een teveel aan kracht. Na afloop blijken ook zijn carbonwielen enige schade te hebben opgelopen. Ja Katrientje , hij zal weer wat overuurkes moeten maken. Of misschien een tipje voor zijn verjaardag?

Het douchen van 50 personen in 5 douches verloopt wonderwel vlekkeloos. Ik dacht echt dat er ook een chaos zou ontstaan maar dankzij de vele ligzetels in de tuin hebben sommige geen haast.

Ondertussen is het gastgezin de tafel aan het dekken en dit in de buitenlucht. We leven hier als God in Frankrijk. Du pain , du vin et le soleil.

Wat er vanavond nog zal gebeuren dat weet ik nog niet. Maar ik zal het jullie morgen wel vertellen.

Doeiiiiiiii