Gisterenavond nog een leuke avond gehad. De mannen van de mobilhome ( Luc T , Jacques VDK , Johan V , Lode P en Ward DC) hadden voor een natte verrassing gezorgd. Ze hebben niet minder dan 5 vaten Leffe meegebracht , inclusief tapkraan.

En daar die vaten niet mogen slecht worden hebben we ze maar meteen aangesloten. Johan V was de DJ van de avond en zorgde dus voor de nodige ambiance. De avonduren waren nog aan de warme kant zodat we tot heel laat konden genieten.

Vandaag was het dé grote dag. De beklimming van Alpe d’Huez stond op het programma. Sommigen stonden vroeger op om nog voor het ontbijt zich wat op te warmen op de fiets , anderen liepen erbij als een kip zonder kop ( waarschijnlijk van zenuwen) , nog anderen waren de kalmte zelve ( waaronder ikzelf).

Tijdens het ontbijt kregen we van de Heinz de nodige briefing over de rit . Onzen voorzitter Luc vroeg nog eens extra aandacht om het veilig aan te vatten en geen onnodige risico’s te nemen.

Voila , alles was gezegd en we konden vertrekken. De diesels vertrokken 20 minuten vroeger de supers. Vooraf deden beide groepen dezelfde opwarmingroute van 20km. Kwestie van een beetje op temperatuur te komen. En dat het warm was hebben we geweten. Vanmorgen was het al 20 graden.

Tijdens een afdaling in de opwarmingsroute liep het jammer genoeg verkeerd. Lieve en Ronny haakten in elkaar en maakten een zware val. Beide leden moesten worden weggevoerd met de ziekenwagen. Hoe hun toestand op dit moment is weten we niet. Laten we hopen dat ze er met enkele kneuzingen en schrammen vanaf komen.

Wanneer ik meer nieuws weet over de toestand van beide personen laat ik zeker iets meer weten.

Na dit ongeval zat de schrik er goed in. Iedereen leefde mee met de gevallen renners.

Om alles te verwerken besloten we toch om de geplande rit te laten doorgaan.

De eerste kilometers van de mythische berg waren bijzonder zwaar. Met een stijgingspercentage van 11% zat iedereen al op zijn adem. Neem daarbij het loden zonnetje die een temperatuur aangaf van 31 graden was het bijzonder zware tocht. Halfweg de beklimming haalden de eerste supers de laatste diesels al in. Het werd nog een zware wedstrijd om als eerste boven te komen. Het was alvast heel spannend. Meer info hierover zal je zeker nadien wel te horen krijgen. Vandaag zet ik gewoon alle leden in de bloementjes met hun sterke prestatie.

Op de top konden we genieten van het lekkere lunchpakket. Dat deed deugd zalle. Een stevige hap en een drankje bracht ons weer op krachten.

Daarna werden we getrakteerd op een stevige afdaling. Iedereen werd nog eens extra gewezen op de veiligheid. In groepjes van 5 personen begonnen we de afdaling. Halfweg is het halve peloton verkeerd gereden zodat we maar met een klein groepje de geplande rit hebben gereden. Maar enfin , da’s niet zo erg. Iedereen is veilig beneden gekomen.

Na afloop van de rit geniet iedereen met volle teugen en lege glazen van de vaten Leffe. Het gespreksonderwerp van de dag was natuurlijk het spijtige ongeval.

De tafel staat terug buiten gedekt , zodus we kunnen weer genieten van de lekkere maaltijd. Wat de avond nog in petto heeft weet ik niet. Maar ik vermoed dat de sfeer wat gedrukt zal zijn.

Laat ons met z’n allen duimen en hopen op een zeer goede afloop.

Tot hoors !!!